17 Kasım 2012 Cumartesi

Kenzo İlkbahar/Yaz 2013


  Designers KENZO Ready to Wear Paris Spring Summer 2013



Kenzo ilkbahar/yaz koleksiyonuna aşık olmuş bulunuyorum. Koleksiyon vahşi ormanlardan ilham alınarak tasarlanmış. Rengarenk leopar baskıları, yılanlar, safari havası... Koleksiyon için Carol Lim ve Humberto Leon Tayland ormanlarına seyahatte bulunmuşlar. Sizinle hem bu videoyu paylaşmak hem de az bilgi sahibi olduğumuz Kenzo markasıyla ilgili kısa bilgi vermek istedim nitekim çok ilgimi çekti.

I am officialy in love with Kenzo S/S collection. The collection designed inspired by jungle. Colorful leopard prints, sneaks, safari... For this collection Carol Lim and Homberto Leon went to jungles in Thailand. I wanted to share this video and talk a bit about this brand.

Kenzo Takada, 1939 yılında Japonya'da doğmuş, öncelikle ailesinin isteği üzerine edebiyat bölümünü okurken daha sonra Bunka Fashion College'da moda eğitimi almış. 1964'te Paris'e taşınmış ve 1970'de Galerie Vivienne'de ilk "Jungle Jap" adlı ilk butiğini açmış. Aşağıda onun 1970'de butiği ilk açtığındaki bir 
fotoğrafı:

Kenzo Takada, borned in 1939 at Japan, first he studied literature than he went to Bunka Fashion College. He moved to Paris in 1964 and he opened his first boutique named "Jungle Jap". A photo of him from 1970:


   Kenzo geniş tulumları, renkli patchwork tasarımları, kimono tarzı parçalarıyla ilgiyi üstüne çekmiş. İlk moda defilesi küçük bir dükkanda, ikincisindeyse galerinin 176 metrelik çarşısı podyum olarak kullanılmış. 1983'te ilk erkek koleksiyonunu 1988'de ilk parfumü "Parfum d'éte"yi çıkarmış.

   Kenzo drew attention with his big overalls, colorful patchworks, kimono-style pieces. His first fashion show was in a small shop, the second one the 176 metre galerie was used as a catwalk. In 1983 he launches his first male collection and in 1988 his first parfume "Parfum d'éte"




    1999 yılında emekliliğini ilan eder ve asistanına bırakır.
    1999 his announces his retire and leave it to his assistant.
   
    2003 yılında Antenio Marras kreatif direktör olarak markaya gelir.
    2003 Antenio Marras joins as creative director.
 
    2005 yılında Kenzo farklı bir alana yönelir. masa örtüsü ve  ev eşyaları tasarımı yapmaya başlar ve Gokan Kobo'yu kurar.
    2005 Kenzo decides to do something else than fashion and he launches Gokan Kobo, a company for tablecloth and furniture
 
    2011 yılında Antenio Marras'ın yerine Humberto Leon ve Carol Lim geçer.
    2011 Antenio Marras replaces with Humberto Leon and Carol Lim.

2013 İlbahar/Yaz koleksiyonunun tümünü buradan inceleyebilirsiniz:
You can see the whole collection in here:
http://www.kenzo.com/en/collection/women/spring-summer-2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder