3 Kasım 2012 Cumartesi

FRİENDS

    Dizi izlemek hobim ve tutkumdur. Yeni veya eski. Diziler hayatın akışından çıkarır insanı, gerçekten iyi bir diziden ayrılmak iyi bir arkadaştan ayrılmak gibidir. İşte bir klasik "Friends"den de ayrılmak benim için öyle zor oldu. Tam on sezondan oluşan dizi 1994(ben henüz yoktum bile)'de çekime başlanıp tam 10 yıl 2004'e kadar sürmüş. İnanın bana çok dizi izledim ve Friends şüphesiz en iyiler listemde. Dün akşam izlemeyi bitirdim, çok hüzünlüydü, daha sonra tekrar başlayacağım çünkü gerçekten insanın tekrar ve tekrar izlemek istediği bir dizi hatta biliyorum ki bir 5-6 yıl sonra tekrar izliyeceğim. Size de şiddetle önerilir. Özellikle romantik komedi sevenlere duyurulur!


   Dizide New York'ta yaşayan 6 arkadaş anlatılıyor, nasıl arkadaş oldukları, hayatlarına çeki düzen verme çabaları, nasıl olgunlaştıkları, neler deneyimledikleri...Bazıları evleniyor belki birden çok... Bu 6 arkadaşın da geçmişlerinden bağlatınları var kimi aynı okuldan mezun olmuş, ikisi de aslında kardeş. Diziyi bu kadar özel kılan da bu karakterler zaten, hiçbir zaman sıkmayan, eskimeyen çok orjinal karakterler. Hayatınızda asla unutamayacağınız.

Monica Geller - Courteney Cox


  Monica Geller karakterini Courteney Cox canlandırıyor. Aslında Monica rolü önce Jennifer Aniston'a teklif edilmiş kendisi de Rachel'ı canlandırıcakmış ama Courteney Cox'a Monica çok daha iyi uymuş, karaktere mimikleriyle kanlı canlı duruşuyla can veriyor. Monica, lisede çok şişman ve kendine güveni olmayan bir kız, en yakın arkadaşı da lisenin o zamanki göz bebeği Rachel, aynı zamanda Ross'un küçük kardeşi. Annesi ve babası hep Ross'a ilgi  çok daha fazla gösteriyor hatta Monica'ya evlatları gibi bile davranmıyorlar ama Monica çok güçlü, hırslı ve aklına koyduğunu yapan biri. Aynı zamanda güzel ve bekar.

Rachel Green - Jennifer Aniston


      Rachel, dizinin ilk bölümünde kendi düğününden kaçıp şehirde tek tanıdığı olan Monica'ya geliyor. Rachel  zengin bir ailede bir eli yağda bir eli balda büyümüş, tıpkı diğer iki kız kardeşi gibi. Hayatta gerçekten kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek istiyor ve böylece Monica'yla yaşamaya başlıyor. Rachel, Jennifer Aniston'ın yıldızının parladığı karakter.

Phoebe Buffay - Lisa Kudrow



   Phoebe dizideki en renkli karakterlerden, başına buyruk, alışıla gelene örtüşmeyen yaşam tarzıyla garip ve inanılmaz sempatik. Phoebe ve kendinin tam tersi ikiz kardeşi Ursula küçükken çok kötü koşullarda yetişirler. Phoebe kendi kendine bakmak zorundadır, küçükken okula gitmez, aklınıza gelebilicek herşey başına gelmiştir. Şu anda da mazsözlük yapıp gitar çalarak geçimini sağlar. Eskiden Monica'yla yaşayan Phoebe Monica'nın kuralcılığından ve titizliğinden çok sıkılır ve taşınır. Kendisinin ruhlar alemiyle bir bağ kurduğuna inanır, evrene ve onun dengesine karşı saygısı vardır. Şahsen benim dizide en sevdiğim kadın karakter. Phoebe ve ikiz kardeşinin Lisa Kudrow canlandırıyor.

Joey Tribbiani - Matt LeBlanc


    Joey yıllar önce Monica'nın karşı dairesine taşınmıştır. Chandler'la beraber yaşarlar ve en yakın arkadaşı Chandler Joey'nin herşeyini karşılar çünkü kendisinin bir aktör olarak başarısız bir kariyeri vardır. Joey'nin en başarılı olduğu konu ise kadınlardır. Hayatta tek vazgeçemiyeceği şey olan iki şey de yemek ve kadınlardır. Joey aşağı yukarı herşeyi yer ama asla yemeğini paylaşmaz! Arkadaşlarına karşı daima sadık ve koruyucudur ama bu onlara asılmasına engel olmaz. İtalyan bir ailenin sekiz çocuğundan tek erkek olanı o. Joey'nin daha sonra kendine özel dizisi de çekilmiştir fakat sadece 2 sezon devam etmiştir. 

Ross Geller - David Schwimmer


      Ross dizinin en romantik karakteridir. Liseden beri Rachel'a deli gibi aşıktır ama ona söyleyememiştir. Dinazorlara ilgisiyle arkadaşlarının alay konusu olan Ross aynı zamanda paleontologdur ve bir müzede çalışır. Evlenir ve boşanır bir kaç kere...Artık trajikomik bir hal alır bu. Evlilik, bağlılık, romintik bir yuva aslında tek istediğidir. Bu bakımdan kadınların ideal erkeği sayılabilir aslında. Kendine has bir tatlılığı vardır ama yine de kadınlar konusunda çok başarılı sayılmaz. Üniversitede Chandler'la tanışır ve onunla uzun süre oda arkadaşı olur aynı zamanda en yakın arkadaşıdır. Ross her zaman anne ve babasını gurur kaynağı olur, Monica ve Ross da aslında ideal abi-kardeş ilişkisine sahip sayılabilir, kardeşten öte birbirlerini seven çok yakın arkadaş gibidirler.

Chandler Bing - Matthew Perry


       Chandler hayatı boyunca çok başarılı olamamıştır, üniversitede Ross'la tanışır ve ev arkadaşı olurlar. Mutlu olmadığı bir işte çalışır, kadınlar ondan hoşlanmaz, huzurlu ve sessiz bir hayatı tercih eder. Esprileri onu özel kılar. Neredeyse her konuyla ilgili espri yapmak ister, komik olmak gerçekte kendiyle ilgili sevdiği tek şeydir. Annesi ve babası o küçükken ayrılır. Chandler ne annesiyle ne de babasıyla görüştüğü için tek ailesi arkadaşlarıdır. Joey'nin ev arkadaşıdır ve beraberken çok eğlenirler. Spoiler: Daha sonra Monica'yla yaşadığı aşkla kalpleri çalar <3

   Keşke şimdi tekrar hiç izlememiş gibi izleyebilsem inanın bana çok şanslısınız! Size genelde sorunsuz çalışan yabancı diziler altyazıyla genelde sorunsuz izleyebiliceğiniz bir site de önermek istiyoruum : http://www.dizimag.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder